W dniu 5 marca klasy 2 c i 3 f uczestniczyły w warsztatach kulinarnych "Jemy zdrowo i kolorowo przez cały rok". Spotkanie rozpoczęło się częścią teoretyczną w czasie, której dzieci miały okazję powtórzyć i rozszerzyć wiadomości na temat zdrowego odżywiania oraz poznać zasady prawidłowego planowania posiłków. Przypomniane zostały również informacje na temat bezpieczeństwa podczas przyrządzanie potraw. A potem przyszedł czas na wspólne kucharzenie. Podzieleni na grupy uczniowie z wielkim zapałem obierali marchewki, siekali i prażyli migdały, ucierali zioła, a następnie podgrzewali połączone składniki. Marchewkowy makaron z ziołowym pesto smakował nawet największym niejadkom. Byli tacy, którzy brali po trzy dokładki. Udział w warsztatach związany było z realizacją projektu "Wiem co jest dla mnie dobre"
Jemy zdrowo i kolorowo przez cały rok
- Szczegóły